sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Kaikki taivaan linnut - Harper Lee


Nimi: Kaikki taivaan linnut
Kirjailija: Harper Lee
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 286

Kaikki taivaan linnut on kauan odotettu jatko-osa Kuin surmaisi satakielen-kirjalle. Siinä Jean Louise palaa pitkästä aikaa kotikaupunkiinsa. Hän on kasvanut ja työskentelee nykyään New Yorkissa, mutta käy aina välillä katsomassa isäänsä ja poikaystäväänsä Maycombissa. Matka ei kuitenkaan mene aivan sillä tavalla mitä Jean Louise on suunnitellut, koska vanhat ajattelutavat ovat edelleen tiukassa ja Jean Louise ei niitä hyväksy.

Lomasta josta oli pitänyt tulla vain rentouttava olo, tuleekin paljastuksien ja itsensä etsimisen matka. Samalla sukelletaan mitä kaikkea on tapahtunut edellisen kirjan jälkeen, ja miten kaikkeen ollaan päästy.

Täytyy sanoa että edellisen kirjan lukemisesta oli aikaa, ja muistin vain suurin piirtein mitä siinä oli tapahtunut. Se ei kuitenkaan haitannut koska vaikka kirja onkin jatko-osa niin se pysyy pystyssä omilla jaloillaan. Ainoastaan henkilöt ovat samat, tarina on uusi ja henkilötkin pohjustetaan siinä samalla. Minulla oli kuitenkin kaksi jakoiset fiilikset kun luin kirjaa. Toisaalta se veti mukaansa, mutta välillä siinä oli jotain sekavaa, enkä pysynyt kärryillä tiettyjen ihmisten aivoituksissa

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti